Am văzut și vedem implicarea factorului extern în campania pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), iar acest lucru este ilegal. Declarația a fost făcută de către liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă.

“Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a avut o campanie corectă, în conformitate cu legislația electorală. Nu am agresat pe nimeni. Pe când cei din dreapta ne-au vandalizat sediile, au atacat oamenii, au distrus materialele de agitație. Agresivitatea este una din caracteristicile partidelor de dreapta, în frunte cu PAS.

Sunt și multe alte încălcări făcute de PAS: utilizarea resurselor administrative. Maia Sandu direct s-a implicat în campanie, mergând prin raioane. În campania electorală din 2019, când era președinte de țară, CEC mi-a interzis să merg în raioane. Am văzut și vedem implicarea factorului extern în campania PAS: ambasadori străini, oficiali din UE. Agitație electorală în favoarea PAS a făcută chiar și Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților din România”, a declarat Igor Dodon.