Igor Grosu este un băiat care sare la bătaie și care îi numește pe cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului separatiști, iar Vladimir Golovatiuc este un bun profesionist și un om rațional. Acestea sunt deosebirile, în opinia lui Igor Dodon, dintre candidatul propus de Maia Sandu la funcția de premier și cel propus de majoritatea parlamentară.

”Vă spun cu ce mi s-a memorizat mie Grosu. Știu că a fost vicele lui Maia Sandu. În ultima perioadă se bătea cu cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului care voiau să voteze, îi făcea separatiști cu spumă la gură. El mi s-a memorizat cum arunca cu apă și cu ulciorul în Batrîncea în Parlament, când se vota și sărea la bătaie să dea la bot nu știu cui. Parcă până acum era un băiat inteligent, dar acum vedem, cum i-a spus Mariana – pokemon, care sare la bătaie”, a spus Igor Dodon la emisiunea de vineri.

Președintele PSRM a menționat că spre deosebire de candidatul Maiei Sandu, candidatul majorității parlamentare este o persoană chibzuită și care își cunoaște bine meseria, lucru recunoscut și de deputații de dreapta.

”Pe Golovatiuc eu îl știu mai bine, evident. El este rațional, profesionist, la bătaie precis că nu va sări niciodată. Este un profesionist curat ca lacrima. Sunt ferm convins și ieri în parlament deputații de dreapta spuneau că ei ar vota toți pentru Golovatiuc. Pur și simplu așa e conjunctura acum și așteaptă decizia Curții Constituționale. Dacă am pune acum la alegere, chiar și toți cei de dreapta, majoritatea, ar vota pentru Golovatiuc pentru că din punct de vedere profesionist el este mai pregătit”, a menționat liderul PSRM.

Igor Dodon a mai remarcat ironic că Grosu ar fi mai bun pentru a fi pus să apere la hotarul țării, ținând cont de apucăturile sale de bătăuș.

”Grosu poate e bun pentru altceva, pentru a bloca frontiera, poate îl facem grănicer. Sau îl dăm la king boxing să se pregătească pentru luptele din Parlament, pentru că a avut un comportament foarte urât. Știu că el are acum o conlucrare foarte bună cu colegii mei din Parlament și poate s-au schimbat lucrurile”, a declarat președintele PSRM.