În punctele de trecere ”Giurgiulești” și ”Leușeni” au fost dejucate două tentative de trecere a frontierei cu mijloacele de transport, conduse în baza permiselor falsificate.

În primul caz este vorba despre un cetățean al Turciei de 21 de ani, care s-a prezentat în această dimineață în punctul de trecere ”Giurgiulești –Galați”. În timpul formalităților de control al documentelor de călătorie, dar și cele pentru mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au constatat că permisul de conducere nu corespundea niciunei rigori. La fel, în documentul prezentat nu erau incluși indicii ce ar sugera țara emitentă. Cetățeanul Turciei a declarat că a apelat la ajutorul juristului unui restaurant din Ucraina, unde activa în calitate de bucătar, achitând pentru actul respectiv suma de 65 dolari SUA. Permisul de conducere a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei, cazul este investigat în vederea stabilirii circumstanțelor infracțiunii.

Un cetățean al României de 47 de ani a fost documentat de polițiștii de frontieră din punctul de trecere ”Leușeni” pentru deținerea permisului de conducere, eliberat de autoritățile bulgărești, cu semne vădite de falsificare. Și anume, erau contrafăcute în document datele cu referire la perioada de valabilitate și datele personale. Bărbatul s-a abținut de a face declarații vizavi de cele depistate. Permisul de conducere a fost transmis expertizei, precum și s-au dispus măsuri speciale pentru identificarea metodei de fraudare documentară si alte aspecte specifice.