Doi instructori auto sunt învinuiţi de procurori de comiterea actelor de corupţie. Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat ambele cauze penale în instanţa de judecată, comunică 24h.MD cu referire la Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit informațiilor, în aprilie curent, un instructor auto din Bălţi a pretins de la o persoană 350 euro pentru a influenţa angajaţii Secţiei Înmatriculare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto pentru susţinerea cu succes de către aceasta a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Un caz similar a avut loc în luna mai curent în raionul Donduşeni, când un alt inspector auto a pretins 500 de euro de la o femeie pentru a-i aranja susţinerea cu succes a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Ambii inculpaţi au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, imediat după primirea banilor solicitaţi. Actualmente, aceştia au interdicţia de a părăsi ţara.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat ambele cauze penale în instanţa de judecată, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de comiterea traficului de influenţă, inspectorii riscă până la 5 ani închisoare.