Doi minori și bunica acestora s-au intoxicat cu monoxid de carbon, după ce s-au aflat într-o încăpere unde ardea focul în sobă. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de ieri în localitatea Lipcani, raionul Briceni.

Din primele informații s-a stabilit că un băiat în vârstă de 1 an și o fată de  3 ani au fost transportați de urgență la spital, după ce s-au aflat mai mult timp într-o cameră cu focul pornit în sobă. La urgență a ajuns și bunica copiilor în vârstă de 47 de ani. Cazul a fost raportat de către vecinii care au depistat persoanele intoxicate, alertând de urgență serviciul medical.

În urma primelor cercetări s-a stabilit că focul a ars în sobă, însă în urma acestuia nu a fost provocat incendiu. Toate circumstanțele producerii acestei situații urmează să fie stabilite. La moment copiii dar și femeia internată în spital primesc îngrijiri medicale.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să fie prudenți la utilizarea sobelor și aparatelor de încălzit. Conform normelor antiincendiare este indicat verificarea acestora înainte de începerea sezonului de încălzire. În cazul în care se întâmplă o situație de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze serviciul 901.