Doi cetățeni străini, dați în urmărire internațională au fost extradați autorităților europene pentru continuarea cercetărilor și aplicarea normelor legale ce se impun. Acțiunea a avut loc ieri, 27 octombrie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, informează 24H.MD.

În acest context, la data de 02 august curent, un cetățean al Germaniei, dat în căutare internațională, pentru comiterea infracțiunilor deosebit și excepțional de grave, a fost reținut în punctul de trecere a frontierei de stat ,,Otaci”.

Consemnul privind căutarea acestuia pe plan internațional a fost aplicat de către organele competente ale Republicii Federale Germane. Bărbatul, de 31 de ani este învinuit de comiterea actelor de terorism, șantaj și tâlhărie pe teritoriul Germaniei.

Cel de-al doilea caz a fost consemnat în data de 03 septembrie a.c pe aeroportul din capitală, unde a fost reținut un cetățean al Serbiei, care intenționa să intre pe teritoriul R.Moldova.

Ca urmare a introducerii în bazele de date a informațiilor pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, inspectorii au constatat că bărbatul, de 55 de ani este căutat de autoritățile spaniole pentru infracțiuni de escrocherie în proporții deosebit de mari.

Judecătoria Buiucani din municipiul Chişinău a emis încheiere în numele Legii, prin care a dispus extrădarea infractorilor autorităților europene, pentru tragerea la răspundere. Până în ziua extradării, persoanele reținute s-au aflat în detenție în Penitenciarul nr.13 din mun. Chișinău.