Donald Trump va renunţa la salariul – de aproximativ 400.000 de dolari anual – de preşedinte al Statelor Unite, a declarat el în primul interviu pe care l-a acordat de când a fost ales şef al statuluiÎn acest interviu pentru CBS, realizat în locuinţa sa din New York şi difuzat duminică, republicanul oferă detalii despre câteva puncte din programul său şi despre modul în care îşi vede mandatul.

Omul de afaceri, a cărui avere personală era estimată de revista Forbes, la începutul lunii octombrie, la 3,7 miliarde de dolari, a spus că va primi doar dolarul simbolic pe care legea îl obligă să-l primească.

El a lansat, de asemenea, un apel la calm, în contextul în care de când a devenit preşedinte au loc tensiuni în întreaga societate.

„Nu vă fie frică. Ne vom restabiliza ţara”, le-a transmis el celor care protestează zilnic în mai multe oraşe din America.

El a condamnat, totodată, actele de violenţă şi hărţuirea minorităţilor – musulmani, afroamericani sau hispanici – care, potrivit opoziţiei democrate şi unor asociaţii, s-au intensificat de la 8 noiembrie.

„Sunt trist să aud acest lucru. Şi spun: încetaţi. Dacă poate ajuta, o spun, şi o spun în faţa camerelor: opriţi acest lucru”, a declarat preşedintele ales.