Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost ales astăzi, 20 octombrie, vicepreședinte al Camerei Regiunilor a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CoE).

Primarul Dorin Chirtoacă participă la cea de-a 31 sesiune a Congresului Autorităților Locale și Regionale, care se desfășoară între 19 și 21 octombrie, la Strasbourg.

Tot în cadrul acestei sesiuni, austriaca Gudrun Mosler-Törnström a devenit marți prima femeie care a fost aleasă președinte al Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, informează Agerpres citat de radiochișinău.md.

Gudrun Mosler-Törnström a afirmat că printre principalele sarcini ale Congresului se numără monitorizarea democrației la nivel local și regional în statele membre și monitorizarea alegerilor locale, lupta împotriva corupției, a radicalizării și a extremismului violent, precum și integrarea migranților și importanța consolidării zonelor rurale.

Cea de a 31-a sesiune a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale din Europa reuneşte reprezentanţi ai autorităţilor locale şi regionale din 47 de state europene membre ale Consiliului Europei.