Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată cauza penală de învinuire a unui poliţist din cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare, care în vara acestui an, a tamponat un pieton pe strada Grigore Ureche din capitală.

Potrivit procurorilor, în dimineaţa zilei de 14 iulie, colaboratorul Inspectoratului Naţional de Patrulare, conducând un automobil de model „Volkswagen Golf”, a tamponat o femeie care traversa carosabilul, ulterior automobilul acestuia fiind proiectat într-un pilon electric. În urma impactului, victimei i-au fost cauzate multiple traume şi fracturi, aceasta fiind internată în spital. Îndată după accident, poliţistul a fost suspus unui examen medical, constatîndu-se că ultimul era în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat constituind 0,84 mg/l.

Pentru încălcarea regulilor de securitatea av circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvîrşită în stare de ebrietate, poliţistul, în vîrstă de 23 de ani, riscă pînă la 4 ani închisoare.