Cel puțin 41 de militari au fost uciși într-un dublu atentat produs luni în orașul-port Aden, în sudul Yemenului, unde acționează grupări jihadiste, informează AFP și Reuters, scrie Agerpres.

Potrivit AFP, atentatele au fost revendicate de organizația jihadistă Stat Islamic.

Cele două atentate au avut loc în cartierul Khor Makasr, nu departe de aeroportul din Aden, unde rutele de acces au fost închise de forțele de securitate.

În cursul dimineții, un kamikaze și-a detonat centura de explozivi în mijlocul a zeci de tineri strânși în fața unui centru de recrutare din Khor Maksar, provocând cel puțin 34 de morți și mai mulți răniți, a declarat generalul Nasser Al-Sarei, șeful forțelor speciale din Aden.

La scurt timp, o explozie puternică a zguduit baza militară Badr. “Cel puțin 7 militari au fost uciși în explozia din interiorul bazei”, a declarat generalul, precizând că ‘dispozitivul a fost activat la distanță și a vizat un grup de soldați’.

Potrivit unor surse spitalicești, bilanțul victimelor celor două atentate s-ar putea agrava, „din cauza numărului mare de răniți”.

Aden, capitala „provizorie” a guvernului președintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, aflat în război cu rebelii șiiți houthi de peste un an, este scena unor atacuri armate frecvente, revendicate de grupări jihadiste sau atribuite acestora.