În acest an de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a fost majorat numărul de locuri pentru specialitățile implicate în lupta cu pandemia COVID-19 la studii de rezidențiat. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, potrivit planului de admitere la studii pentru 2020-2021, la specialitatea Anestezie și terapie intensivă sunt prevăzute 53 de locuri, comparativ cu 36, câte erau anul trecut. La Boli infecțioase sunt 18 locuri, în 2019 erau 10, iar la Radiologie și imagistică medicală 18 sau cu trei locuri mai mult.

“Pe parcurs, dacă va exista suprasolicitare a domeniului Sănătate publică, va fi reexaminat numărul de locuri în funcție de situația de concurs și de numărul de solicitări ale candidaților la specialitățile epidemiologie, igienă și microbiologie, ținând cont de situația epidemiologică din țară”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Oferta educațională din acest an cuprinde 525 de locuri, dintre care 433 – сu finanțare bugetară la 41 de specialități în domeniile medicină generală, sănătate publică și farmacie, iar 92 – la contract, respectiv la 10 specialități din domeniile stomatologie și farmacie.