Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, odată cu începerea precipitațiilor sub formă de ninsori abundente, care au cuprins raioanele Vulcănești, Comrat, Ceadîr-Lunga, Taraclia, Cahul, Cantemir, Leova, Cimişlia, Hînceşti, Ialoveni, Basarabeasca, Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii-Noi, Criuleni, Străşeni, Nisporeni, Călăraşi şi Ungheni, întreprinderile rutiere din teritoriu au demarat lucrările de deszăpezire și combatere a lunecușului. Toate drumurile publice naționale sunt practicabile, circulația rutieră fiind asigurată în condiții de iarnă.

Sectoarele de drum ce prezintă un pericol sporit pentru circulația rutieră sunt monitorizate, pentru a se interveni urgent în caz de necesitate. De asemenea, autocamioanele grele, care nu sunt dotate în conformitate cu prevederile Regulamentului Circulației Rutiere, sunt stopate temporar și staționate pe acostamente cu scopul de a executa lucrările de deszăpezire în siguranță, dar și pentru a preveni blocarea circulație. La fel, toate camioanele grele, care staționau temporar, au fost tractate de pe sectoarele dificile de circulație, iar ulterior se vor deplasa spre punctul de destinație.   

Ministerul Economiei și Infrastructurii recomandă participanților la trafic să se conformeze  prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.