Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 15-21 ianuarie, circa 280 de milioane de lei, fiind perfectate per total peste şapte mii de declaraţii vamale.
Potrivit Serviciului Vamal, la capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 53 de tentative de încălcare a legislației vamale, în perioada vizată fiind întocmite 25 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 82 424 lei, scrie trm.md.

Potrivit sursei citate, în aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 71 156 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 13 981 și respectiv 12 099 traversări.

În vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.