Viitorii absolvenți care, începând cu luna iunie, urmează să susțină examenele de bacalaureat au învățat de la ofițerii anticorupție că în cadrul examenelor trebuie să respecte regulile, pentru a evita frauda și a nu leza drepturile altor colegi. „Lecțiile” au avut loc în cadrul campaniei de informare „Fără corupție la BAC”, organizate de Centrul Național Anticorupție (CNA) şi Direcția generală educație, tineret şi sport, transmite IPN, citată de Radio Chişinău.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, în cadrul discuțiilor au fost analizate mai multe situații care ar putea genera consecințe nedorite pentru cei ce vor da dovadă de un comportament lipsit de onestitate și integritate în raport cu cadrele didactice sau colegii.

Tinerii au fost îndemnați să sune la Linia Națională Anticorupție: 0 800 55555, dacă cunosc cazuri de corupție care pot fi semnalate.

Campania de informare „Fără corupție la BAC” a vizat 94 de licee din municipiu. La ședințele de informare au participat peste 4 mii de liceeni și peste 400 de manageri ai instituțiilor de învățământ și cadre didactice.