Elevii din comuna Tohatin, municipiul Chișinău, care au ajuns recent la spital cu intoxicație alimentară, au fost externați. Totodată, școala din localitate și-a reluat astăzi activitatea, transmite MOLDPRES.

Rodica Guțu, șef al Direcției generale educație, tineret și sport a primăriei Chișinău a declarat astăzi că elevii vor recupera orele pierdute, în baza unui ordin în acest sens elaborat de conducerea gimnaziului din Tohatin.

„Avem ultima informație de la Centrul de Sănătate Publică prezentată vineri prin care am primit recomandări să redeschidem instituția, de aceea de astăzi gimnaziul și-a reluat activitatea. Probele de apă sunt bune. Apa poate fi folosită pentru pregătirea bucatelor. Probele au demonstrat că din cauza apei care era utilizată a avut loc intoxicația copiilor. Au fost curățate țevile de canalizare, spălate rețelele de apeduct, efectuată revizia rețelelor inginerești. Toți copiii au fost externați și au revenit la ore”, a precizat Rodica Guțu, după ședința săptămânală a serviciilor primăriei.

Mai mulți copii din Tohatin au fost internați la spital cu intoxicație alimentară. Cazul a avut loc pe 5 martie curent.