Ultimele două etaje ale depozitului care a ars, săptămâna trecută, în strada Uzinelor vor fi demolate. Decizia în acest sens a fost luată de un grup de experţi în construcţii, creat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, transmite IPN.

„Starea tehnică a construcţiilor portante la nivelul 4 şi parţial la nivelul 5 este nesatisfăcătoare, în stare avariată, cu risc de prăbuşire”, a declarat viceministrul Anatolie Zolotcov, după etapa preliminară de examinare a clădirii avariate.

Potrivit lui, panourile de închidere transversale de pe faţada blocului dinspre strada Podul Înalt au deplasări supranormative pe verticală şi necesită a fi demontate în regim de urgenţă, pentru a evita prăbuşirea acestora pe carosabil.

Totodată, viceministrul a menţionat că actualmente nu poate fi examinată detaliat starea tehnică a întregului bloc pentru că există pericolul de prăbuşire a etajelor afectate de incendiu.

Membrii grupului de lucru au menţionat că până la sfârşitul lunii noiembrie va fi prezentat actul de examinare finală, iar ulterior, proprietarii imobilului urmează să contracteze o firmă licenţiată pentru elaborarea documentaţiei de proiect în vederea demolării etajelor afectate de incendiu şi să demonteze panourile exterioare. De asemenea, în timpul apropiat, proprietarii urmează să îngrădească zona de prăbuşire a panourilor.