Un vehicul capcană a explodat miercuri dimineaţă în apropiere de cartierul diplomatic din Kabul, a indicat Ministerul de Interne afgan, fără să precizeze dacă există victime. Informațiile actualizate arată cel puțin 40 de persoane și-au pierdut viața sau au fost rănite în urma exploziei, a indicat Ministerul de Interne afgan, citat de AFP. Reuters transmite că cel puțin nouă persoane au fost ucise și 90 rănite.

„O maşină capcană a explodat în jurul orei 08:25” (04H25 GMT), a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Najib Danish, fără să ofere detalii. Cartierul diplomatic este zona unde se află numeroase ambasade străine. O coloană de fum gros a fost văzută ridicându-se la cer, fără să se ştie imediat care a fost ţinta atacului, scrie Agepres.ro.

Potrivit DPA, explozia s-a produs în centrul oraşului, într-o zonă unde se află mai multe ministere şi ambasade străine. Reuters scrie că în apropiere se află şi palatul prezidenţial. Un fotoreporter AFP a putut să vadă importante distrugere în apropiere de zona exploziei şi mai multe corpuri culcate la pământ, ceea ce ridică temeri privind un bilanţ crescut de victime.

O maşină capcană a explodat în apropiere de ambasada Germaniei, provocând mai mulţi morţi şi răniţi, conform Reuters. Informaţia a fost confirmată agenţiei britanice de presă de un purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul, Basir Mujahid, care a indicat că explozia survenită în apropiere de intrarea fortificată a Ambasadei Germaniei s-a soldat cu numeroşi şi morţi şi răniţi.

Suflul exploziei a spart geamuri şi a smuls uşi din balamale la casele aflate la sute de metri.