Obiectivul general al guvernării este asigurarea unei vieţi mai bune pentru cetăţeni, iar pentru a-l realiza, statul trebuie să facă un şir de investiţii publice şi sociale din bugetul de stat. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip, care a avut, ieri, o întrevedere cu reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor Străini (FIA).

În cadrul întâlnirii de afaceri, oficialii au discutat despre reformele lansate de Guvern în vederea creării unui mediu favorabil pentru dezvoltarea şi atragerea investiţiilor în economia Republicii Moldova.

„Evident, banii în buget pot fi acumulaţi doar dacă în ţară sunt companii care activează. Astfel, trebuie să creăm condiţiile necesare pentru ca mediul de afaceri să se simtă confortabil, să se poată dezvolta”, a mai spus Pavel Filip.

La rândul său, Ridha Tekaia, președintele FIA, a remarcat rezultatele obţinute de Executiv în domeniul stabilizării situaţiei financiar-economice şi sociale din ţară, mentionând că membrii asociaţiei vor susţine şi în continuare implementarea reformelor orientate spre dezvoltarea unui climat prielnic pentru mediul de afaceri.

„Înţelegem importanţa semnării unui Acord cu Fondul Monetar Internaţional şi puteţi conta pe suportul nostru pentru a reuşi în acest sens. Acest Acord va deschide un şir de oportunităţi pentru Republica Moldova, inclusiv în vederea atragerii de noi investiţii”, a menţionat Ridha Tekaia.

Părţile au discutat, de asemenea, despre necesitatea dezvoltării infrastructurii pentru a oferi condiţii de dezvoltare a întreprinderilor şi atragerea de noi investiţii, oferirea facilităţilor, inclusiv de ordin fiscal pentru antreprenorii din anumite domenii, precum şi pregătirea profesională a tinerilor şi asigurarea acestora cu locuri de muncă bine plătite.