Pe parcursul sezonului de vânătoare, Inspectoratul General al Poliției întreprinde toate măsurile de rigoare pentru asigurarea controlului riguros asupra circulaţiei armelor individuale, respectării regulilor de vânătoare şi contracarării cazurilor de braconaj.

În acest context, pentru evitarea unor incidente cu aplicarea armelor de foc în timpul vânatului ieri, 20 octombrie 2016, a fost organizată Campania de informare a subdiviziunilor teritoriale ale Societăţii Vînătorilor şi Pescarilor din Republica Moldova „FIŢI VIGILENŢI CU ARMELE, SIGURANŢA TA CONTEAZĂ!”.

Întruniri cu colectivele primare de vînatori au avut loc în orașele Rîșcani, Sîngerei, Criuleni și Căușeni, satul Dezghinja, raionul Comrat, precum și în raionul Ungheni, unde au participat în total 166 de vînători.

În cadrul ședințelor posesorilor de arme le-au fost aduse la cunostintă următoarele subiecte: prevederile generale din domeniul circulaţiei armelor de foc cu destinaţie civilă, reglementate de Legea 130 din 08.06.2012 privind regimul armelor şi muniţiilor cu destinaţie civilă; regulile şi condiţiile de păstrare, port şi uz a armelor de foc; consecinţele ce survin ca urmare a folosirii neglijente şi contrar destinaţiei a a,  precum şi răspunderea pe care o poartă.

La finele seminarelor, participanții au primit pliante informative cu genericul „Fiţi vigilenţi cu armele, siguranţa ta contează”.