Ex-director al Serviciului Piscicol a fost condamnat pentru delapidare în proporţii deosebit de mari. Procuratura Anticorupţie anunţă că, prin acţiunile sale intenţionate, persoana a săvârşit infracţiunea de delapidare a averii străine, adică însuşirea ilegală a bunurilor altei persoane, încredinţate în administrare, în proporţii deosebit de mari, cu folosirea situaţiei de serviciu, infracţiune prevăzută la art.191 alin (5) Cod Penal.
În perioada 2014-2015, având în gestiune activitatea de realizare a permiselor de pescuit amator/sportiv, inculpatul a încasat de la beneficiari sume bănești considerabile, fără a le reflecta în evidența contabilă a Serviciului Piscicol, însușindu-și astfel mijloace bănești în mărime de 2 434 190 de lei, scrie trm.md.

Instanța de judecată l-a recunoscut vinovat pe funcționar de comiterea infracțiunii prevăzute de art.191 alin (5) Cod Penal, fiindu-i aplicată o pedeapsă sub formă de zece ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și a exercita activități în domeniul administrării sau conducerii pe un termen de cinci ani și încasarea prejudiciului material în sumă de 2 434 190 lei.

Inculpatul nu și-a recunoscut vina, iar sentința este cu drept de apel.