Patru bărbaţi şi două femei, au fost reţinuţi de Procuratura municipiului Chişinău şi Direcţia de Poliţie mun.Chişinău pentru comiterea traficului de fiinţe umane şi traficului de copii, în scop de exploatare sexuală contra plată.

Potrivit materialelor urmăririi penale, abuzînd de poziţia de vulnerabilitate a victimelor, învinuiţii ar fi recrutat, transportat şi adăpostit patru tinere, printre care două minore (15 şi 17 ani), în cîteva apartamente din capitală, după care le-au transportat în diferite locaţii unde acestea prestau servicii sexuale, contra plată, mai multor persoane. Banii obţinuţi din această activitate ilegală, erau încasaţi de învinuiţi.

Procuratura le-a înaintat celor şase învinuirea, iar la demersul procurorilor, aceştia au fost plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile. Dacă vina lor va fi demonstrată, învinuiţii riscă de la 15 la 20 ani închisoare sau detenţie pe viaţă.

De notat că, pentru a impulsiona şi eficientiza activitatea procurorilor în domeniul combaterii traficului de persoane, dar şi altor fenomene criminale, recent, în cadrul Procuraturii muncipiului Chişinău au fost constituite Birouri specializate: antitrafic, antitortură şi de investigare a crimelor cibernetice. Din componenţa Birourilor specializate, care au fost create în corespundere cu recomandările şi practicile europene, vor face parte cîte 5 procurori experimentaţi, ce-şi vor desfăşura activitatea în sediul Oficiului Principal al Procuraturii municipiului Chişinău.