Asistentul adjunct al secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii (SUA) Bridget Brink, efectuează o vizită la Chişinău în perioada 6-8 martie pentru a susţine parcursul european ales de Republica Moldova şi a încuraja implementarea reformelor-cheie, necesare pentru atingerea acestui obiectiv, se menţionează într-un comunicat al Ambasadei SUA la Chişinău, citat de trm.md.
În timpul vizitei, Bridget Brink se va întâlni cu oficiali ai Guvernului, reprezentanți ai societății civile și lideri politici din opoziție. În calitate de Reprezentant Special al SUA în cadrul negocierilor 5 + 2, Asistentul adjunct al Secretarului de Stat Brink va îndemna Moldova să continue progresul în negocierile privind reglementarea transnistreană.

Bridget Brink s-a mai aflat la Chișinău în decembrie 2016. Atunci ea a încurajat Guvernul să continue reformarea sistemului de justiţie, să sporească eforturile în lupta cu corupţia şi traficul de fiinţe umane şi să asigure mai multă transparenţă în administrarea publică.