Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins astăzi înregistrarea candidaților electorali în circumscripția națională din partea partidului „ȘOR”.

Potrivit președintelui CEC, Alina Russu, candidații propuși de formațiune nu au fost înregistrați din cauza „nerespectării procedurilor privind desemnarea acestora”, scrie Moldpres

„Prevederile încălcate vizează persoanele care aprobă lista candidaților. Formațiunea poate corecta erorile și depune repetat actele de înregistrare. Subiectul urmează a fi discutat la următoarea ședință a Comisiei”, a spus Russu.

Din partea formațiunii au fost propuși în total 51 de candidați.  Partidul „ȘOR” a depus actele de înregistrare la mijlocul săptămânii trecute.

Ieri, CEC a înregistrat candidații electorali din partea Partidului Democrat din Moldova, Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS” și Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Desemnarea candidaților la funcția de deputat pentru circumscripția națională și fiecare circumscripție uninominală se încheie cu 30 de zile înainte de data alegerilor. Campania electorală pentru scrutinul parlamentar va începe la 25 ianuarie, cu o lună înainte de alegeri.

Alegerile parlamentare din 24 februarie vor fi desfăşurate după un sistem electoral mixt, deputaţii urmând să fie aleşi atât pe liste de partid, cât şi în circumscripţii.