Casa Națională de Asigurări Sociale /CNAS/ a procesat deja listele beneficiarilor de ajutor unic în valoare de 600 de lei înainte de Sărbătorile Pascale. Anunţul a fost făcut de președintele CNAS, Valentina Buliga, în cadrul unui interviu acordat  AIS MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, până la data de 1 aprilie listele vor fi finalizate, iar banii vor fi acordați imediat după indexarea pensiilor. ”Este o practică frumoasă care merită continuată, un suport real pentru pensionarii cu venituri mici. Noi vom avea grijă ca şi cei ce s-au pensionat până la 1 aprilie curent să beneficieze de acest suport din partea autorităților”, a spus Buliga.

Conform sursei citate, câte 600 de lei înainte de Paşti vor primi 610 mii de persoane. Majoritatea, peste 400 de mii, sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă. Ceilalți sunt persoane care primesc pensii de dizabilitate, pensii de urmaș sau alocații sociale de stat.

Cheltuielile pentru plata ajutorului unic vor fi acoperite din Bugetul de Stat.

Interviul integral cu președintele Casei Naționale de Asigurări Sociale, Valentina Buliga, poate fi urmărit pe www.moldpres.md.