Deputaţii şi miniştrii se vor întruni marţi, 6 februarie, într-o şedinţă comună de lucru. Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul unui briefing de speakerul Andrian Candu.

Potrivit lui Candu, în cadrul şedinţei comune vor fi punctate priorităţile pentru anul 2018. El a adăugat că va propune Biroului permanent al Parlamentului ca prima şedinţă plenară din sesiunea de primăvară–vară să aibă loc chiar săptămâna viitoare, scrie Moldpres.

Speakerul a precizat că astăzi a avut o şedinţă de lucru cu preşedinţii comisiilor parlamentare. „În cadrul şedinţei am trecut în revistă realizările pentru anul 2017, dar şi restanţele la capitolul privind implementarea Acordului de Asociere şi la capitolul audieri parlamentare. De asemenea, fiecare comisie a prezentat un plan cu priorităţile pentru anul curent”, a spus Candu.

Oficialul a adăugat că astăzi a fost pusă în discuţie şi implementarea unei strategii noi de examinare a proiectelor de legi mai vechi. „Am discutat o chestiune nouă pentru Legislativ, o nouă metodologie de control parlamentar, ex-post. Se referă la legile care au deja o anumită vechime de existenţă de cel puţin trei ani. Ne propunem ca în această sesiune parlamentară, împreună cu societatea civilă, să identificăm 2-3 legi care au un impact în societate şi care sunt actuale, ca să treacă prin noua metodologie. E vorba de un control mult mai vast şi complicat”, a conchis Candu.