Directoarea unei şcoli-grădiniţă din capitală este cercetată penal de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurori anticorupţie într-un dosar de abuz de serviciu. Femeia este bănuită de colectarea ilegală a banilor de la părinţi. Directoarea a fost escortată la sediul CNA pentru audieri, după câteva ore de percheziţii, efectuate acasă, la birou şi în automobilul personal.
Potrivit unui comunicat, citat de trm.md, investigaţiile în acest caz au pornit, cu puţin timp în urmă, după ce la CNA a fost depus un denunţ prin care se reclama impunerea unor taxe lunare  părinţilor, ai căror copii frecventează instituţia, sub pretextul utilizării fondurilor colectate pentru reparaţii sau alte necesităţi.

Pe faptele enunţate, au fost iniţiate investigaţii, iar în urma percheziţiilor de azi, a fost ridicat material probator relevant pentru cauză. Astfel, în biroul de serviciu au fost găsite liste cu numele părinţilor şi sumele achitate de către aceştia, dar şi bani în numerar – fapt ce contravine ordinului Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport nr.1176 din 08.09.2017  „cu privire la interzicerea colectării ilicite de bani în instituţiile de învăţământ general”.

De la faţa locului au mai fost ridicate documentele privind constituirea asociaţiei de părinţi, ordinul privind interzicerea colectării mijloacelor băneşti, precum şi alte obiecte care au importanţă pentru cauza penală. Tot astăzi, de la domiciliul directoarei au fost ridicaţi aproximativ 14 000 de lei, 1160 de euro şi 350 de dolari, provenienţa cărora urmează să fie stabilită.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, ofiţerii CNA au solicitat explicaţii de la unii educatori din subordinea directorului, care au confirmat că au colectat mijloace băneşti de la părinţi, o parte din sumele strânse fiind folosite pentru necesităţile grădiniţei, iar alta i-ar fi transmis-o directorului.

În prezent, femeia este audiată de ofiţerii de urmărire penală.