Viorel Braga, numit director la Piața Centrală pe 24 iunie, și-a dat demisia, invocând motive de sănătate. De astăzi, 28 iunie, până la organizarea unui concurs de către Consiliului municipal Chișinău, interimatul va fi asigurat de Iurie Vasilenco, transmite IPN, citată de Radio Chișinău.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, Iurie Vasilenco, este jurist de profesie și a activat în cadrul Ministerului Afacerilor de Interne, în calitate ofițer de investigare a fraudelor economice. Este licențiat în drept, absolvent al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova. De asemenea, a făcut studii de profil la Academia de Poliție SUA din Budapesta.

„Tot ce îmi doresc este ca în Piața Centrală să fie curățenie, să nu se mai colecteze bani de la antreprenori, iar întreprinderea municipală să funcționeze transparent și să creeze condiții în special pentru producătorii autohtoni, dar nu doar pentru buzunarele unora”, a declarat primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Ruslan Codreanu a venit cu un mesaj și pentru cei toți cei „ care consideră că legea în Moldova nu funcționează, care umblă cu intimidări”. „Îi rog să se uite în calendare și să vadă că este anul 2019. Lăsați speculațiile, iar instituțiile de drept vor face claritate în acest caz”, a spus Ruslan Codreanu.

Acum o săptămână, edilul a demis conducerea „Pieței Centrale”, din cauza acuzațiilor de corupție din partea comercianților și agenților economici care activează pe teritoriul pieței. Fosta șefă, Lilia Buștiuc, consideră că demiterea ei din funcție este incorectă și nu are legătură cu performanțele profesionale, ci a fost făcută pentru că a declarat război schemelor ilegale din instituție.