Președintele moldovean Igor Dodon l-a felicitat pe Vladimir Putin cu ocazia realegerii sale în funcție, spunând că este „un mare prieten al Republicii Moldova”.

„Rusia puternică a devenit simbolul speranței pentru toate popoarelor care pledează pentru stabilitate în toate colțurile lumii, pentru o politică internă și externă suverană, pentru valorile tradiționale”, se spune în mesajul de felicitare adresat lui Putin, pe care Dodon l-a publicat pe pagina sa de Facebook, notează Europa Liberă.

Printre laudele aduse lui Putin, el spune că liderul rus a avut o contribuție directă în „deschiderea pieței ruse pentru întreprinderile moldovene”. „Mai avem de făcut multe împreună … Sunt sigur că nu ne vom înșela așteptările”, mai scrie Dodon. Rusia condusă de Putin a introdus câteva serii de embargouri împotriva importului de vin și produse agricole moldovene, după ce Republica Moldova și-a stabilit ca prioritate integrarea în Uniunea Europeană. Ulterior, Rusia a admis unele importurile efectuate de companii pe care tot ea le selectează.