Guvernul va elabora un nou plan de acțiuni pe termen scurt în care va include agenda de reforme și prioritățile guvernării pentru următoarea perioadă de timp, a anunțat marți președintele Partidului Democrat Vlad Plahotniuc după ședința săptămânală a formațiunii.

„Până săptămâna viitoare să fie elaborat un alt plan de acțiuni pentru Moldova pentru a doua jumătate a anului 2017. Este nevoie de asumare specială a unui calendar de activități și pași pentru perioada următoare, așa cum am făcut la începutul anului trecut pe care am realizat-o în câteva luni”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Printre prioritățile viitorul plan el a menționat legea privind reforma Guvernului, asigurarea funcționării Agenției de Servicii Publice care va întruni 5 instituții, asigurarea transparenței întreprinderilor de stat și municipale.

„Colegii vor veni cu o foaie de parcurs care va răspunde nevoii de modernizare a țării, eficienței instituțiilor și care să corespundă nevoilor de creștere a țării”, a declarat Vlad Plahotniuc, precizând că acest document va fi prezentat și partenerilor externi.

timpul.md