În perioada Sărbătorilor Pascale, pe linia de frontieră moldo-ucraineană vor fi deschise nouă puncte de trecere cu statut local. Decizia a fost anunțată astăzi de Departamentul Poliției de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, cele nouă posturi au fost deschise la solicitarea administrației publice locale și vor activa în conlucrare cu grănicerii ucraineni.

Astfel, în următoarea săptămână, doritorii de a ajunge în Ucraina vor putea tranzita granița prin punctele locale: Valea Adâncă – Zagnitcovo, Ploti – Crutîe, Țîbuleuca – Țehanovca, Vinogradnoe – Novîe Butorî, Caplani – Crutoiarovca, Iserlia – Petrovsc, Troițcoe – Visocianscoe, Volintiri – Faraonovca, Ucrainca – Elizavetovca, scrie Moldpres.

Conform sursei citate, traversarea frontierei prin aceste puncte de trecere se va face doar ziua și se va autoriza trecerea doar cetățenilor Republicii Moldova și Ucrainei, care locuiesc permanent în localitățile de lângă frontieră. Se va permite trecerea frontierei în baza pașapoartelor interne (buletin de identitate) sau în baza pașapoartelor pentru ieșire peste hotare, la fel și mijloacelor de transport care aparțin acestora, iar capacitatea de încărcare nu depășește 3.5 tone.