Doi distribuitori oficiali Microsoft din Rusia impun restricții privind vânzarea de software către mai mult de 200 de companii rusești, anunta Reuters cu referire la distribuitori.

Noile măsuri restrictive ale Statelor Unite vor reduce termenul împrumuturilor pentru companiile financiare ruse incluse în lista de sancțiuni de la 30 la 14 zile, iar pentru companiile energetice – de la 90 la 60 de zile, scrie paginaderusia.ro.

Unul dintre cei doi distribuitori ai companiei Microsoft, compania rusă Merlion, a informat partenerii săi despre schimbarea condițiilor și termenilor de plată pentru toți cumpărătorii (de produse licențiate Microsoft) din lista de sancțiuni. Astfel, aceștia  ar trebui să plătească rapid sau chiar în avans în unele cazuri.

În comunicatul celui de-al doilea distribuitor din Rusia, RRC, se anunță despre introducerea unor restricții grave pentru întreprinderile rusesti supuse sancțiunilor SUA.

Merlion și RRC fac trimitere la regulile care decurg din noul pachet de sancțiuni al SUA, semnat de Donald Trump la 2 august și care se referă la atacurile cibernetice și la amestecul Rusiei în afacerile Ucrainei.