Un bărbat din Republica Moldova a fost prins de poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, după ce a trecut ilegal frontiera cu România, a anunţat, marţi, 19 martie, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, citat de Radio Chişinău.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră au observat, pe malul românesc al râului Prut, un cetăţean moldovean, care a trecut frontiera dinspre Moldova către România. Imediat, în zonă s-a deplasat un echipaj din cadrul sectorului, care a reţinut un cetăţean vorbitor de limba rusă, fără documente de identitate.

“În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit faptul că cetăţeanul moldovean este V.M., în vârstă de 37 de ani, care a trecut ilegal frontiera de stat, pe direcţia localităţii Rădăuţi Prut, cu scopul de a efectua munci agricole”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea.

Poliţiştii de frontieră din România efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, cetăţeanul moldovean fiind predat autorităţilor din Republica Moldova în baza acordului de readmisie.

sursa: rador