Interconectarea energetică dintre Republica Moldova și România sunt printre principalele obiective comune le celor două state, se arată într-un mesaj de felicitare adresat de premierul Pavel Filip noului prim-ministru de la București, Vasilica-Viorica Dăncilă.

„Cele două Guverne au în faţă multe obiective comune pe termen scurt şi mediu, interconectarea reţelelor electrice şi de gaze naturale numărându-se printre ele. O astfel de interconectare va fi în măsură să aducă Republica Moldova şi mai aproape de România, de Uniunea Europeană în general”, a declarat Pavel Filip, citat într-un comunicat al Guvernului, citat de Radio Chișinu.

El se arată convins că parteneriatul strategic dintre Republica Moldova și România se va dezvolta în următoarea perioadă de timp.

De asemenea, premierul Pavel Filip a invitat-o pe șefa Guvernului de la București să efectueze o vizită în Republica Moldova, în perioada apropiată, pentru a purta discuții privind „dezvoltarea dialogului politic și a cooperării multidimensionale dintre cele două state”.