Svetlana Druk, membră a organiza?iei teroriste proruse “Republica Populară Doneţk” şi unul dintre personajele unui film propagandistic al Kremlinului, a fugit din zona controlată de rebeli şi se află pe teritoriul Ucrainei controlat de forţele Kievului – transmite postul de televiziune TSN.

Tânăra susţine că este gata să depună mărturie atât împotriva foștilor săi complici, cât şi cu privire la crimele de război comise de Federația Rusă în Ucraina.

Svetlana Druk, coordonatoare a unei divizii de tancuri în Doneţk, apare în spoturile publicitare ale unui film de propagandă al Kremlinului, care va avea premiera pe 9 mai. Prezentată drept un “simbol al lui Novorossiei”, tânăra i-a contactat, însă, pe agenţii de contrainformații ai Serviciului de Securitate al Ucrainei, solicitându-le să o ajute ca, împreună cu copiii săi, să părăseacă teritoriul aflat sub ocupaţia Federației Ruse.

“Mi se tot spune că am luptat, că am ucis oameni. La vârsta de 14 ani, am devenit șef de divizie. Nu caut scuze, dar atunci aşa erau vremurile, făceam ce mi se spunea” – se justifică Svetlana Druk, într-o înregistrare difuzată de televiziunea TSN.

sursa: rador