Parlamentul Republicii Moldova dezminte informația distribuită, astăzi, către abonați de agențiile ruse TASS și RIA Novosti, legată de un pretins comunicat referitor la statutul pensionarilor, scrie Moldpres.

Regretăm distribuirea fake news și atenționăm că un proiect de lege legat de pensionarii care locuiesc în afara țării este înregistrat în parlament și stipulează facilități suplimentare pentru această categorie de persoane. În particular, inițiativa legislativă semnată de președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Valentina Buliga, prevede că persoanele care și-au stabilit domiciliul într-un stat cu care Republica Moldova nu are încheiat un acord privind asigurările sociale, depun cererea de pensionare și actele necesare la organul teritorial de asigurare socială de la ultimul domiciliu din Republica Moldova, care se înregistrează în mod obligatoriu. Autoarea argumentează propunerea prin dreptul constituțional la pensie al cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de viza de reședință.

Menționăm că avizul guvernului pentru acest proiect nu este aprobat până la această oră, iar pentru intrarea în vigoare a unei legi aceasta trebuie adoptată de Parlamentul Republicii Moldova.

Exprimăm deschiderea în continuare pentru cooperare cu toate instituțiile media și încurajăm presa să verifice informațiile legate de activitatea instituției pentru evitarea dezinformării publicului.

Proiectul poate fi consultat accesând următorul link:

http://parlament.md/ProcesulLegislativ/Proiectedeactelegislative/tabid/61/LegislativId/4196/language/ro-RO/Default.aspx?fbclid=IwAR3EaFt9jeSv-4ewg9oQ7RMdeqRO9XMXaYE6J0QsImP9D0Wi374RNmRe2iA

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova