Prim-ministrul Pavel Filip va efectua, în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie curent, o vizită de lucru în Belarus  pentru a participa la reuniunea Grupului de bază al Conferinţei pe probleme de securitate de la Munchen.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, delegația oficială a Republicii Moldova se va deplasa în Belarus cu noua rută aeriană directă Minsk-Chişinău, care va fi inaugurată astăzi. Lansarea cursei a devenit posibilă urmare a înțelegerilor dintre Guvernul Republicii Moldova și autoritățile belaruse, notează Radio Chişinău.

În cadrul vizitei, premierul Pavel Filip va avea întrevederi bilaterale cu președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko și cu prim-ministrul Serghei Rumas.

Agenda premierului include, de asemenea, întrevederi cu oficiali și parlamentari din alte ţări. Pe 1 noiembrie, în cadrul conferinței pe probleme de securitate de la Munchen, Pavel Filip va susține un discurs privind conflictele regionale.

Ediţia din anul curent a reuniunii Grupului de bază al Conferinței pe probleme de securitate de la Munchen este organizată în parteneriat cu Guvernul Republicii Belarus și oferă o platformă neutră pentru dezbateri politice. Înaltul for va reuni politicieni şi factori de decizie importanţi în domeniul politicii externe şi de securitate din întreaga lume, contribuind la revitalizarea proceselor de negocieri latente.