Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) a anunţat că va intensifica în următoarele zile măsurile de fluidizare a traficului în regiunea Pieții Centrale, unde tradiţional vin un număr mare de cetăţeni în ajun de Paști, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al INP, tradițional, în perioada sărbătorilor de Paşti, un număr mare de cetățeni vin în Chișinău, iar traficul rutier este mai intens în regiunea Pieții Centrale și zonele din apropriere.

Astfel, INP a decis să intensifice activitățile de fluidizare și monitorizare a traficului rutier și îndeamnă șoferii să respecte următoarele reguli: să fie atenți la pietoni; să evite cele mai aglomerate străzi; să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de celelalte autovehicule; să staționeze doar în locurile special amenajate; să se informeze din timp despre starea traficului rutier în timp real pe pagina politia.md la rubrica InfoTrafic sau de pe alte aplicații mobile; să evite circulația în orele de vârf.

Potrivit datelor INP, numai în weekend-ul trecut, peste 1100 de șoferi au fost documentați de către poliţiştii de patrulare pentru încălcarea regulilor de circulație.