Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi un mesaj de condoleanțe poporului francez și premierului Franței, Édouard Philippe, în legătură cu tragicul atentat care a avut loc în seara zilei de ieri în Piața de Crăciun din orașul Strasbourg, a relatat Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

Premierul a exprimat condoleanțe din partea Guvernului Republicii Moldova, dar și a întregii societăţi pentru victimele atentatului. Pavel Filip a transmis că este alături de familiile şi apropiații victimelor şi le urează însănătoşire grabnică celor răniţi. Totodată, șeful executivului a condamnat dur tentativele de atacuri teroriste, ce pun în pericol viața și securitatea cetățenilor, scrie Moldpres.

Misiunile diplomatice ale Republicii Moldova sunt în legătură permanentă cu structurile responsabile de la Strasbourg. Linia de urgență la Strasbourg este +33 3 671 50 646.

La data de 11 decembrie, trei persoane au murit și alte 13 au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul în zona Târgului de Crăciun din orașul Strasbourg, Franța. Autoritățile franceze califică incidentul drept un act terorist.