Punctul de trecere de tip debarcader Cosăuţi-Iampoli şi-a sistat activitatea. Motivul ar fi ridicarea nivelului de apă în râul Nistru, anunţă un comunicat al Serviciului Vamal. Restul punctelor de trecere a frontierei de stat îşi desfăşoară activitatea în regim normal.
În aceste condiții, Serviciul Vamal recomandă persoanelor care și-au planificat traversarea frontierei prin  acest post, să opteze pentru alte două posturi vamale, dislocate în apropriere: „Soroca”  (debarcader) sau „Otaci” (rutier), scrie trm.md.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre acestea și pentru a evita formarea cozilor. Înainte de a porni la drum consultați aplicația „TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport. Ajunși în punctele de trecere manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.