Serviciul de prim ajutor SMURD se extinde în raionul Cimişlia şi Hânceşti. Paramedicii vor oferi asistenţă calificată cetăţenilor din raionul Cimişlia, asta după ce 13 angajaţi IGSU vor absolvi cursul de instruire iniţiat de trei formatori ai Serviciului Situaţii Excepţionale pregătiţi la Târgul Mureş, România.
Potrivit Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, citat de trm.md, cursul pentru viitorii angajați SMURD va dura patru săptămâni, iar după absolvirea acestora, specialiștii vor merge pentru dobândirea experienței practice la Iași. Aici cei 13 paramedici moldoveni vor activa în comun cu medicii și paramedicii  SMURD România pentru a obține deprinderi practice. La întoarcerea, reprezentanții Serviciului Situații Excepționale vor activa la Cimișlia și Hâncești.

Mai mult, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență prevede posibilitatea lansării unui astfel de serviciu în apropierea frontierei la Leușeni, pentru ca paramedicii să poată acorda asistență transfrontalieră.