De săptămâna viitoare, în municipiul Chișinău ar urma să înceapă curățenia generală de primăvară, iar acțiunile de salubrizare din cadrul campaniei se vor desfășura până la începutul lunii aprilie. În această perioadă, subdiviziunile municipale urmează să efectueze lucrări de salubrizare în spațiile pe care le au în gestiune. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către primarul interimar, Silvia Radu, transmite IPN, citată de Radio Chişinău.

Direcția municipală locativ-comunală și amenajare urmează să efectueze lucrări de curățenie generală manuală şi mecanizată a teritoriului de uz comun – trotuare, stații de așteptare a transportului public, platforme de colectare a deșeurilor menajere. Direcția este responsabilă şi de curățarea pilonilor, pereților şi altor elemente de anunțuri neautorizate în baza contractelor de prestări servicii încheiate cu întreprinderile municipale.

În responsabilitățile Direcției locativ-comunale intră şi monitorizarea efectuării lucrărilor de salubrizare a curților de bloc, inclusiv a locurilor de joacă pentru copii, a platformelor de colectarea a deșeurilor menajere, a spațiilor verzi, a terenurilor de sport, administrate de către gestionarii fondului locativ, iar în caz de necesitate, să aplice amenzi.

DGLCA este responsabilă şi de organizarea acțiunilor de colectare separată a deșeurilor de echipamente electrice, electronice şi a bateriilor, acumulatoarelor uzate de la populație, organizații şi agenţi economici.