Trei puncte de trecere a frontierei de stat, între care: Ceadâr-Lunga – Maloiaroslaveţ, Ceadîr-Lunga-Novîie-Traianî, Giurgiuleşti-Reni, rămân închise din cauza drumurilor înzăpezite şi întreruperii curentului electric pe partea ucraineană. La fel, potrivit Poliţiei de Frontieră, din cauza blocării căilor de acces, se circulă cu dificultate prin punctele de trecere Basarabeasca-Serpneovo şi Săiţi-Lesnoe.
Potrivit Serviciului Vamal, traficul la posturile vamale de tip debarcader „Mirnoe” și „Molovata” a fost restabilit, scrie trm.md.

În context, Poliția de Frontieră recomandă participanților la traficul transfrontalier care și-au planificat traversarea frontierei prin punctele de trecere nominalizate să opteze pentru altele aflate în proximitate sau să amâne, pe cât este posibil, călătoriile.

Totodată, în scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.