La Ministerul Apărării a avut loc, astăzi, ceremonia de detaşare a celui de-al zecelea contingent al Armatei Naţionale în misiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo. Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a menţionat că armata naţională are nevoie de un suflu nou, pe care cel de-al zecelea contingent îl va aduce acasă, relatează trm.md.
„Au fost selectați cei mai buni din cei care au aplicat. Cei mai pregătiți ne vor reprezenta țara. Vă încurajez să acumulați cât mai multă experiență de la partenerii noștri, de la armatele moderne care participă în această misiune și să reveniți acasă ca să implementați această experiență aici, iar Republica Moldova făcând parte din asigurarea securității internaționale își va amplifica prezența în teatrele de operații, își va amplifica prezența în misiunile internaționale de menținere a păcii”, a declarat Eugen Sturza.

Reprezentatul Ambasadei Republicii Italia în țara noastră, Antonio Ionio, a spus că Italia este bucuroasă de prezența unui pluton de soldați moldoveni în cadrul misiunii KFOR în KOSOVO al cărui comandament îl deține.

„Apreciem și susținem voința Moldovei de a contribui la stabilitatea și siguranța în Europa. Instruirea și trainingul este o oportunitatea de creștere profesională reciprocă. Folosesc acest prilej pentru a vă dori experiență excelentă împreună cu trupele italiene cu care sper că veți putea împărtăși în timpul sărbătorilor de iarnă momente de seninătate și de pace”, a spus Antonia Ionio.

Comandatul Contingentului Armatei Naționale Republicii Moldova, locotenent – colonelul Ion Godoroja a spus că Armata Națională este gata de misiune.

„Dispunem de pregătirea și cunoștințele necesare pentru executarea sarcinilor puse în fața noastră în aria de responsabilitate pentru care am fost pregătiți de către partenerii și colegii noștri. Vă promitem că vom reprezenta Republica Moldova și Armata Națională cu profesionalism în această misiune precum a făcut-o și cele nouă contingente detașate anterior în Kosovo”, a declarat  Ion Godoroja.