În perioada sărbătorilor de Paşti, peste şase mii de angajaţi ai instituţiilor aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi antrenaţi în acţiuni de menţinere a ordinii publice. Anunţul a fost făcut de către ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unui briefing de presă.

„Vom implica forțe suficiente pentru asigurarea liniștii și ordinii publice în perioada sărbătorilor pascale. Vom avea peste șase mii de angajați antrenați în aceste acțiuni. În caz de necesitate vom suplini numărul angajaților”, a menționat ministrul MAI, Alexandru Jizdan, citat de trm.md.

Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, Poliția își va organiza activitatea astfel încât să asigure ordinea publică pe întreg teritoriul țării. „De Paști, la menținerea ordinii publice în cele peste 1300 de biserici din țară vor fi antrenați peste 2600 de angajați ai Poliției, iar de Blajini, la cimitire vor fi peste 2400 de angajați. Pe trasee din țară va fi dublat numărul de patrule, vor fi mai mulți angajați ai INP și vor fi dublate echipajele Serviciului de reacționare operativă”, a punctat Alexandru Pânzari.