Consiliul de directori ai Fondului Monetar Internațional se reunește astăzi în ședință, iar una dintre chestiunile de pe agenda sa se referă la programul de finanțare pentru Republica Moldova, informează radiochișinău.md.

Banca Națională a Moldovei a anunțat la sfârșitul lunii octombrie că directorii executivi ai FMI vor discuta mecanismul de finanțare extinsă, prevăzut pentru o perioadă de trei ani, precum și gradul de implementare a reformelor convenite cu autoritățile de la Chișinău. Conform comunicatului BNM, Aranjamentul financiar prevede accesul la circa 182,7 milioane dolari.

Experți economici au comentat săptămâna trecută pentru Radio Chișinău că FMI ar putea amâna luarea unei decizii în privința Memorandumului de finanțare cu Republica Moldova până după alegerile prezidențiale din 13 noiembrie. În plus, mai susțin experții, o eventuală schimbare a vectorului politicii externe ar putea fi un semnal negativ pentru potențialii investitori și pentru partenerii externi ai Republicii Moldova.