Republica Moldova va primi o tranșă de 20 de milioane de dolari, după finalizarea cu succes, până la 20 martie, a Programului susținut de Fondul Monetar Internațional (FMI). Declarația a fost făcută de șeful Misiunii FMI, Ruben Atoyan, în cadrul unei conferință de presă comune cu premierul Ion Chicu, transmite 24h.md.

Ruben Atoyan a declarat astăzi, la încheierea misiunii în Moldova, că angajamentele asumate de Guvernul Republicii Moldova în cadrul programului au fost îndeplinite cu succes. Șeful Misiunii FMI a declarat că Guvernul de la Chișinău a demonstrat deschidere și hotărâre în implementarea reformelor necesare.

Premierul Ion Chicu a anunțat că imediat ce va fi finalizat acest program, Guvernul va începe consultările cu FMI asupra semnării unui nou Memorandum.

„Republica Moldova este una dintre puținele țări care a reușit să ducă cu succes până la capăt un program cu FMI, deși provocări au fost multe”, a declarat premierul.

Chicu susține că în cadrul discuțiilor cu misiunea FMI, care s-a aflat în Moldova în perioada 22 ianuarie -5 februarie, s-a agreat asupra unor politici noi care ar finaliza acest program cu succes.

„Politicile agreate nu afectează interesele țării. Nu ne-am luat angajamente să majorăm impozitele, nu afectăm nivelul de venituri a populației. Toate acțiunile sunt exclusiv în interesul țării și al cetățenilor”, a spus premierul.

Programul pe trei ani al autorităților moldovenești, susținut de FMI, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016.