Comandamentul Forţelor Terestre (CFT) al Armatei Naţionale a marcat astăzi opt ani de la creare, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ministerul Apărării, la care au participat militari din unităţile subordonate comandamentului.

Prezent la eveniment, şeful Marelui Stat Major, generalul de brigadă Igor Cutie, a felicitat efectivul subdiviziunii cu prilejul aniversării şi a înmânat grade şi distincţii ale Armatei Naţionale unui grup de militari şi civili.

Generalul Cutie a menţionat că datorită profesionalismului ofiţerilor, subofiţerilor şi sergenţilor prin contract, CFT a reuşit să îndeplinească toate misiunile stabilite de conducerea Armatei Naţionale şi să reprezinte cu succes instituţia militară în cadrul exerciţiilor desfăşurate pe teritoriul naţional şi peste hotare.

La rândul său, comandantul CFT, colonelul Mihail Bucliş a declarat că în anul 2016, efectivul subordonat comandamentului a fost antrenat în exerciţiile „Sea Breeze”, „Rapid Trident”, „Saber Guardian”, Dragoon Pioneer„, „Agile Hunter”, „Falcon Medic”, „Scutul de Foc”, în misiunea KFOR din Kosovo, dar şi la distrugerea muniţiilor de pe teritoriul ţării. Toate aceste activităţi au pus în valoare pregătirea şi profesionalismul militarilor, testate într-un mediu operaţional internaţional.

CFT, creat la 25 decembrie 2008, are misiunea de a organiza, dezvolta şi pregăti unităţile forţelor terestre pentru operaţiile militare, cu caracter terestru, pe timp de pace, în situaţii de criză şi război.