China va avea cel mai mare aeroport din lume, construcția grandioasa urmând a fi inaugurata la Beijing în anul 2019. Reprezentanții proiectului promit o capacitate anuală de 100 de milioane de pasageri și un terminal de 700.000 de metri pătrați.

Noul aeroport va contribui la reducerea timpului de călătorie, având zone separate pentru zborurile internaționale și interne și un terminal de 700.000 de metri pătrați, potrivit agentiei Reuters citată de bzi.ro. Actualmente China dispune de al doilea cel mai mare și aglomerat aeroport din lume – Aeroportul Internațional Beijing.

Aeroportul, care este situat în cartierul sudic Daxing, va deveni noua bază pentru companiile aeriene China Southern Airlines și China Eastern Airlines. Clădirea a fost proiectată de celebra arhitectă Zaha Hadid, care a murit anul trecut, are un design inovator, cu grădini interioare, și a necesitat o investiție de 12 miliarde de dolari.

Reprezentanții noului aeroport din Beijing au declarat pentru Reuters că după finalizarea primei etape a proiectului, aeroportul va avea patru piste de aterizare și o capacitate anuală de 45 de milioane de pasageri, urmând ca dupa alte două etape capacitatea să crească la 100 de milioane de pasageri.