Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, împreună cu directorul executiv FISM, Mircea Eșanu, au participat marţi, 29 noiembrie 2016, la inaugurarea grădiniței „Guguță” din satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia, renovată din fondurile alocate de Guvernul României, informează 24H.MD.

La eveniment au participat primarul localităţii Gura Galbenei, Victor Stînă, deputatul Iurie Leancă, președintele raionului Cimișlia, Mihai Olărescu, reprezentantul Guvernului, părinți, copii și angajații instituției preșcolare.

18

Grădiniţa „Guguţă” din s. Gura Galbenei a fost deschisă în 1982, iar după 10 ani de activitate a fost închisă, din lipsă de fonduri pentru reparaţii capitale. Cu sprijinul oferit de Guvernul României, după 24 de ani, a fost reparat capital și redeschis blocul A al instituției. Acum instituţia preşcolară este frecventată de 72 de copii de la 3 la 7 ani.

Daniel Ioniţă, Ambasadorul României: „Văzând bucuria pe chipul copiilor, văzându-i că se bucură, că se joacă, îmi dau seama că investiția Guvernului României este una care a meritat făcută, pentru că, de fapt, este o investiție în viitor. Suntem convinși că banii alocați vor produce roade, iar dacă copii dumneavoastră sunt fericiți și dumneavoastră, părinții, sunteți fericiți. ”.

Pentru lucrările de renovare a grădiniţei au fost alocate 3,8 milioane de lei, din care a fost reconstruit acoperişul întregii clădiri, au fost instalate geamuri şi uşi noi, a fost instalat sistemul de încălzire și amenajate blocurile sanitare, a fost reconstruit sistemul de aprovizionare cu apă și de canalizare, au fost renovați pereții, iar bucătăria şi spălătoria au fost utilate cu toate cele necesare.

 

Primarul satului Gura Galbenei, Victor Stînă, a exprimat cuvinte de recunoștință atât Ambasadorului, cât și Fondului de Investiții Sociale din Moldova pentru contribuția pe care au avut-o la renovarea grădiniței din sat. „Astăzi în comunitatea noastră se produce un eveniment extraordinar, pe care l-am așteptat mai bine de două decenii. Astăzi visul tuturor părinților, al tuturor generațiilor s-a împlinit și asta datorită ajutorului din partea Guvernului român”.

7

10

12b