Tot mai mulți colaboratori ai Inspectoratului Național de Patrulare pot fi observați în zonele aglomerate din capitală. Aceștia monitorizează intersecțiile cu flux mare de autoturisme și pietoni, dar și au grijă de ordinea publică. Schimbările au survenit la scurt timp după ce ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a anunțat că polițiștii se vor reprofila și vor schimb stoparea autoturismelor pe direcționarea traficului pe străzile capitalei, dar și asigurarea ordinii publice.

Portalul Ziarul Național a publicat o galerie foto cu polițiștii care au fost surprinși pe diferite străzi ale capitalei direcționând traficul automobilelor și a pietonilor. „Pe străzile capitalei sunt văzute în ultimul timp mai multe echipaje ale oamenilor legii, în special la trecerile de pietoni.

Aceștia ajută copii, în apropierea înstituțiilor de învățământ, bătrâni, dar și alți pietoni să traverseze strada în siguranță. De asemenea, oamenii legii patrulează intens parcurile publice, ajutați de câini, pentru a preveni eventuale infracțiuni”, anunță Ziarul Național.

politia14

 

politia13

 

politia12

 

politia11

 

politia5

 

politia6

 

politia7

 

politia8

 

politia9

 

politia4